Prel: Austrija će ulagati u Srbiju

Austrijski vicekancelar i ministar finansija Jozef Prel je izjavio da će Austrija, kao i do sada, nastaviti da investira u Srbiju.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

16:57

Default images

Kako je saopštila Vlada Srbije, Prel je na sastanku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem naveo da Srbija može da računa na podršku Austrije na daljem putu ka Evropskoj uniji. Premijer Cvetković je istakao da je Srbija spremna da intenzivno radi na razvoju svih oblika saradnje sa Austrijom.

On je kazao da Srbija i Austrija imaju izuzetno visok nivo ekonomske saradnje i da je Austrija najveći investitor u srpsku privredu sa preko 2,8 milijardi dolara direktnih ulaganja.

"Siguran sam da će i dalje taj nivo saradnje da se nastavi kako na planu investicija tako i na intenziviranju spoljnotrgovinske razmene", rekao je Cvetković.

Cvetković je podsetio da je Srbija podnošenjem aplikacije za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU potvrdila svoje čvrsto opredeljenje za evropsku budućnost.

On je istakao da je od izuzetnog značaja i današnje potpisivanje bilateralnog Sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Cvetković je zahvalio Austriji na snažnoj podršci Agendi 2014 i izrazio očekivanje da će Srbija i u 2010. godini ostvariti značajan napredak u procesu evrointegracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: