Produžen pritvor Katarini Rebrači

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu je produžilo za još mesec dana pritvor Katarini Rebrači (37) i njenim saradnicama.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.05.2010.

16:40

Default images

Pritvor je produžen vlasnici Dobrotvornog fonda za borbu protiv raka dojke i njenim saradnicima zbog opasnosti da bi mogle da utiču na svedoke koji još nisu saslušani u istrazi. Viši sud vodi istragu protiv njih zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje im preti do 12 godina zatvora.

Portparolka suda Dušica Ristić je rekla da je pritvor produžen i majci Katarine Rebrače Sandrini Bogunović (60), kao odgovornom licu agencije "Centar za kreativno domaćinstvo", predstavnici agencije "Top imidž" Mirjani Hristić (52) i Slađani Mironiji (46).

One se sumnjiče da su u vremenskom periodu od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu od 37 miliona dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Rebrača je Fond osnovala u maju 2006. godine, a njegove aktivnosti su započete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije. Osnovni cilj osnivanja Fonda je borba protiv raka dojke u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: