Južni Jadran u rukama Puteva Srbije

Vlada Srbije je preporučila da JP Putevi Srbije donese odluku o prenosu osnivačkih prava u preduzeću Koridor 10 na Republiku.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

16:38

Default images

To znači da će se dosadašnja ćerka firma Puteva Srbije izdvojiti i preuzeti i poslove izgradnje autoputa Južni Jadran. Ministar Milutin Mrkonjić kaže za B92 da osnivanje preduzeća koje će se zvati Koridori Srbije znači samo organizacione promene i da će narednih dana biti izabran novi direktor.

U saopštenju posle sednice Vlade navodi se da je usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog kredita Republici Srbiji.

Na sednici Vlade usvojen je Zaključak o odobravanju posebnog programa racionalizacije u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Usvojena je i Uredba o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2010. godinu.

Vlada je dala podršku akciji "Veliko spremanje Srbije", koja će se održati 5. juna 2010. godine sa ciljem prikupljanja i separacije otpada u Srbiji.

Sa sednice Vlade upućen je poziv državnim organima, javnim preduzećima, ustanovama, institucijama, udruženjima i građanima da pruže podršku ovoj akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: