Sporazum Dragutinovićeve i Prela

Ministarka finansija Diana Dragutinović i vicekancelar Austrije Jozef Prel potpisali su Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

13:20

Default images

Sporazum koji su Dragutinovićeva i Prel potpisali se odnosi na poreze na dohodak i na imovinu. Dragutinović je posle potpisivanja sporazuma istakla da je to značajan doprinos unapređenju privredne i finansijske saradnje dve zemlje jer će omogućiti lakše poslovanja srpskih građana u Austriji i olakšati ulaganje austrijskih kompanija u Srbiju.

Ministarka je objasnila da je ovim sporazumom otklonjeno dvostruko oporezivanje privrede i građana.

"Jedan od osnovnih postulata uspešnog poreskog sistema je da svaki dinar prihoda mora da bude oporezovan samo jednom jer kada postoji mogućnost da višestruko oporezujete isti novac, to je dokaz da vaš poreski sistem nije efikasan", rekla je Dragutinović.

Ona je podsetila da je Austrija prva na listi najvećih investitora u Srbiju pošto je od 2000. godine uložila oko dve milijarde evra, a u prošloj godini, i pored ekonomske krize, uložila je 234 miliona evra.

Austrija je 39. država sa kojom Srbija potpisuje ovakav sporazum, napomenula je Dragutinović naglasivši da sada treba da ga ratifikuju parlamenti dve zemlje.

Ministar Prel istakao je da je potpisivanje sporazuma važan korak u privrednoj saradnji dve zemlje, koji je usledio posle pregovora dugih nekoliko godina i dodao da će Austrija nastaviti da investira u Srbiju, kao što je to činila i do sada.

Prema njegovim rečima, ministarstva finansija Srbije i Austrije potpisala su danas i Memorandum o razumevanju koji otvara mogućnost za njihovu buduću saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: