Obradović: Reformom do integracije

Srbija je pred donošenjem strategije o obrazovanju, a reforma obrazovnog sistema treba da bude u funkciji evropskih integracija, izjavio je Žarko Obradović.

Izvor: B92, Beta

Petak, 07.05.2010.

12:49

Default images

Otvarajući godišnju konferenciju "Tehnologija i obrazovanje:neophodnost ili luksuz?" ambasadorka SAD Meri Vorlik je ocenila da Srbija ima najviši stepen znanja engleskog jezika među državama jugoistočne i centralne Evrope.

Obradović je rekao da su od ove školske godine sve škole u Srbiji povezane na Internet, a da je sledeći cilj da se u više od 2.600 školskih objekata formira informatičko odeljenje sa najmanje 30 kompjutera.

"Reforma obrazovanja podrazumeva uređenje i opremanje školskih objekata, nove nastavne programe i tehnologije, kao i obrazovanje naučnog kadra", naveo je Obradović.

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik je ocenila da Srbija ima najviši stepen znanja engleskog jezika među državama jugoistočne i
centralne Evrope.

"Engleski jezik je postao sve zastupljeniji na Balkanu u trenutku kada se ovaj deo Evrope integriše u EU i kada postaje sve povezaniji sa ostatkom sveta zahvaljujući internetu, trgovini i školovanju u inostranstvu. Engleski je postao dominantan jezik isprepletenog sveta u kom živimo, naročito u oblastima poslovanja. Srbija ima izuzetnu sreću zato što ima jedan od najrazvijenijih stepena učenja engleskog jezika u zemljama južne i centralne Evrope", rekla je Vorlikova.

"Današnji đaci u Srbiji uskoro će postati građani ujedinjene, celovite i slobodne Evrope, a mi im dugujemo pripremu za uspeh koji mogu da ostvare ne samo u biznisu, već i u razmeni ideja i kulturi", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: