Uhapšeno 80 iranaca zbog nemorala

Pripadnici iranske policije uhapsili su 80 mladića i devojaka zbog nemoralnog ponašanja na jednom nelegalnom koncertu u Teheranu.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2010.

19:20

Default images

Na tom koncertu zaplenjena je i izvesna količina alkoholnih pića, izjavio je glavni tužilac u Teheranu Abas Džafari Dolatabadi. Tužilac Dolatabadi je saopštio da su pripadnici policije za moralnu bezbednost u četvrtak uveče dobili informaciju da grupa ljudi tajno prodaje karte za jedan koncert.

"Policija je ušla u prostor gde se održavao ovaj nelegalni koncert... Uhapšeno je 80 mladića i devojaka koji su bili nedolično obučeni i u nepropisnim okolnostima", javila je iranska novinska agencija ISNA.

Dolatabadi je, takođe, kazao da je ovaj slučaj predat jednom sudu u Teheranu, a da su uhapšeni optuženi za vređanje morala, preneo je Rojters.

Islamska republika je pre dve godine uvela oštre mere kako bi bili sankcionisani "skaradni pokreti inspirisani Zapadom", kao što su reperi i satanisti, u okviru šireg nastojanja za suzbijanje ponašanja koja vlasti smatraju nemoralnim.

U Iranu je na snazi šerijatski zakon koji zabranjuje muškarcima i ženama da se dodiruju odnosno plešu sa pripadnicima suprotnog pola sa kojima nisu u rodbinskim odnosima, kao što je zabranjeno konzumiranje alkohonolih pića i korišćenje narkotika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: