Carinici sprečili krijumčarenje

Carinski službenici su tokom prvih dana maja sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja robe, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 2,98 miliona dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2010.

13:49

Default images

Prilikom redovne kontrole na putu Beograd-Kladovo, u Donjem Milanovcu, otkriven je motocikl marke ''harli dejvidson", koji se nalazio u prikolici taksi vozila borskih registarskih oznaka.

Motor je stranog porekla, bez registarskih oznaka i prateće dokumentacije, pa je zadržan do okončanja prekršajnog postupka protiv V.M iz Negotina koji je upravljao taksi vozilom. Vrednost motocikla je procenjena na oko 120.000 dinara.

Na graničnom prelazu Horgoš u vozilu marke ''mercedes'', kojim je upravljao N.M iz Vučitrna, otkrivena je veća količina srebrnog nakita, bižuterije, naočara za sunce, mini dvogled, lanci za motorne testere i senzori za parkiranje, a vrednost navedene robe je procenjena na 894.450 dinara.

Na aerodromu "Nikola Tesla" sprečen je pokušaj krijumčarenja robe vredne 785.708 dinara, pošto je u prtljagu putnika D.G iz Beograda, koji je doputovao iz Pariza, pronađeno 100 paklica cigareta ''danhil"'', jedan lap top računar i ručni sat ''Rolex Sea Dweller DEEPSEA''.

Reč je o satu koji pripada liniji vrhunskih ronilačkih satova i njegova vrednost procenjena je na 704.308 dinara.

Kontrolom autobusa firme "Niravel" iz Niša na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina otkrivena je ženska garderoba, čija se vrednost procenjuje na 211.700 dinara.

Pregledom unutrašnjih šupljina vozila, ispod prtljaga i kofera putnika primećene su sumnjive torbe za koje je vozač tvrdio da ih je primio od izvesne LJiljane iz Niša ne znajući šta se u njima nalazi. Protiv vozača autobusa G.M iz Niša, pokrenut je prekršajni postupak, a roba je zadržana.

Na graničnom prelazu Horgoš u kombiju marke ''folksvagen transporter'', kojim je upravljao M.G iz Uroševca, otkrivena je veća količina dečijih kupaćih kostima, čija je vrednost procenjena na 467.191 dinar.

Carinici su na graničnom prelazu Bački Breg sprečili pokušaj krijumčarenja razne robe čija je vrednost procenjena na oko 500.000 dinara.

U prtljažniku kombija austrijskih registarskih oznaka koji je ulazio u zemlju otkrivena je veća količina nove neprijavljene robe među kojom su bili aparati za testenine, pokretni klima uređaji, šatori, oprema za kampovanje, kao i polovni risiveri i modemi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: