Dačić: Vlast nije pitanje života

Zamenik premijera i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da niko u vladajućoj koaliciji ne razmišlja o vanrednim izborima.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 06.05.2010.

01:42

Default images

Dačić je u u intervjuu za "Večernje novosti" naveo da je više puta na sastancima sa partnerima iz Vlade Srbije dobio odgovor da je predsednik Boris Tadić izričit u stavu da izbori treba da budu 2012, kada im je i vreme. On je takođe ocenio da ne vidi da među opozicionim strankama - Srpskoj naprenoj stranci, Demokratskoj stranci Srbije i Novoj Srbiji - postoje jedinstvo i energija za promene.

"Tačnije, postoje suštinske razlike. Krupan kamen o koji se spotiču je pitanje ulaska u Evropsku uniju. Čak i da se ujedine protiv Vlade, teško će se ujediniti oko toga za šta su", rekao je Dačić.

On je povodom najava iz SNS-a i NS-a da će uslediti veliki protest u Beogradu, kazao da je je legitimno pravo tih stranaka da izraze svoj politički stav, ali treba voditi računa da ne dođe do incidenata.

"Siguran sam da će policija biti uzdržana i da neće provocirati. Nije njena uloga da maltretira demonstrante. Ali, ako neko napadne policiju, ona će sigurno da odgovori", kazao je ministar policije.

"Ne bi bilo dobro da se u istoriji Srbije ponovi peti oktobar, da bude sukoba i da se vlast menja na ulici. Pitanje odlaska i dolaska na vlast ne sme da bude pitanje života i smrti", poručio je Dačić.

Na pitanje da li bi prihvatio ponudu ako bi ga predsednik SNS Tomislav Nikolić zvao da u koaliciju u Aranđelovcu po "zemunskom" obrascu, Dačić je odgovorio da je prvi cilj SPS-a "da se većina se republičkog nivoa preslika i u Aranđelovcu”.

"Ne bismo smeli da budemo nekorektni i da koketiramo sa drugima dok smo u savezu sa DS-om. Zato je naš prvi cilj da se većina se republičkog nivoa preslika i u Aranđelovcu. Ali, na lokalnom nivou su moguće različite kombinacije. Čini mi se da ima opština u kojima su DS i SNS na vlasti," primetio je Dačić.

Povodom serije pretnji predsedniku Tadiću i ministarki pravde Snežani Malović, Dačić kaže su pretnje stizale ne samo od Šarićeve, "već i od ostalih grupa kojima smo smetnja... Ali, siguran sam da bezbednosne službe dobro rade svoj posao," zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: