Otvoren centar za mlade u Zaječaru

U Zaječaru je otvoren Omladinski centar, u kom će mladi moći da prisustvuju projekciji filmova, izložbama i koncertima i da pohađaju edukativne radionice.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.05.2010.

21:52

Default images

Otvaranje centra realizovano je uz pomoć nevladine organizacije "Zaječarska inicijativa", koju je finansijski podržala fondacija "Šiler Helfen Leben" sa 200.000 evra a u koju ulažu nemački srednjoškolci.

Otvarajući centar, koordinator u ovoj fondaciji Sandra Kusravi izjavila je da nemački srednjoškolci jedan dan u godini ne idu u školu i rade, a zarađeni novac ulažu u omladinske projekte bivših jugoslovenskih republika.

Prema njenim rečima, do sada je na ovaj način prikupljeno 19 miliona evra.

"Omladinski centar ima prostor od 450 kvadratnih metara, a u ovoj zgradi, koju je zaječarskoj organizaciji ustupila gradska uprava, održavaće se i seminari i konferencije, rekao je predsednik "Zaječarske inicijative" Danko Nikolić.

On je kazao da je veoma zadovoljan što su se nemački srednjoškolci, od 300 projekata sa Balkana, opredelili baš za projekat Omladinskog centra u Zaječaru.

Projekat su podržali i Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i mnogobrojne nevladine organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: