Makedonija: Pronađeno još oružja

Makedonska policija jutros pronašla je još jedan bunker sa oružjem u blizini sela Blace gde su i juče pronađena četri bunkera sa oružjem novijeg datuma.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

17:13

Default images

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska je na prezentaciji zaplenjenog oružja, izjavila da cilj ekstremista nije bila samo Makedonija nego i širi region.

"Sudeći prema količini oružja, evidentno je da se radi o grupi koja ima potencijal da napravi veliku pretnju po opštu bezbednost građana", rekla je Jankulovska, dodajući da MUP prati bezbednosnu situaciju u Makedoniji i da je ova akcija bila spremana već duže vreme.

Jankulovska nije mogla da potvrdi informacije kosovskih medija da je kosovska policija danas uhapsila grupu od šest lica koja je navodno deo 12-člane grupe koja je juče imala oružani sukob sa makedonskom policijom. Ona je istakla da ipak postoje osnovane sumnje da su oni deo grupe.

U jučerašnjoj i današnjoj akciji, policija je u pet bunkera otkrila protivavionske mitraljeze, minibacače, automatske puške, ručne bombe, granate, protivtenkovske i protivpešadijske nagazne mine, ali I dinamit, plastični eksploziv, municiju, pancire, mape regiona i hranu.

Makedonska policija je juče je zaplenila veliku količinu oružja posle obračuna sa uniformisanim licima na granici Makedonije sa Srbijom u delu prema Kosovu i Metohiji.

Portparol MUP-a Makedonije Ivo Kotevski izjavio je da je ministarstvo u sredu uveče, po dobijanju informacija da je velika količina oružja uskladištena na planini Skopska Crna gora, nekoliko kilometara sevoriostično od graničnog prelaza Blace, počela akciju.

Ministarstvo je, takođe, potvrdilo informacije koje su ranije preneli pojedini mediji da je do sukoba došlo sa 12-članom grupom i da je u napadu jedna osoba povređena.

Privatna nacionalna televizija iz Skoplja Kanal 5 javila je da se radi o oružanoj grupi koja je pokušala da prošvercuje oružje i da je u policijskoj akciji ranjen Avni Rustemi, rođen u Prištini, koji je zajedno sa još jednim članom grupe Selmanom Curijem, takođe državljaninom samoproklamovane države Kosovo, uspeo da pobegne policiji u pokrajini.

Isti izvor navodi da se Rustemi i Curi na internet sajtovima navode kao pripadnici ekstremističkih organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: