DSS, NS i JS ignorisali poziv GSA

Gej strejt alijansa (GSA) završila prvi krug razgovora sa parlamentarnim strankama. DSS, NS i JS ignorisale pozive na razgovor.

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

15:50

Default images

Kako se navodi u saopštenju Gej strejt alijanse, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija su ignorisale "uporne, višenedeljne pozive na razgovor". "Ovime su ove stranke pokazale jasan stav da ne žele da ostvare dijalog sa GLBT zajednicom o nasilju i diskriminaciji koju ova zajednica doživljva u Srbiji", navodi se u saopštenju Gej strejt alijanse.

Ova nevladina organizacija je postavila i pitanje da li DSS, NS i JS time što izbegavaju da se izjasne o dijalogu i pravima homoseksualne i lezbijske populacije žele da poruče javnosti da je dozvoljeno nasilje nad delom stanovništva Srbije.

Poslednji od mnogih razgovora sa parlamentarnim strankama u Srbiji Gej strejt alijansa je obavila sa predstavnicima Srpskog pokreta obnove, a tokom susreta je istaknuto da SPO podržava održavanje Parade ponosa i da kao proevropska stranka nema negativan stav prema bilo kojoj manjini u Srbiji.

"SPO najoštrije osuđuje nasilje i diskriminaciju nad LGBT osobama i ovakav stav će uvek iskazati bilo da je u pitanju govor mržnje, nasilje ili pozivanje na nasilje", navodi se u saopštenju nakon susreta.

Iz Gej strejt alijanse najavljuju da će u narednom periodu organizovati sastanke sa državnim institucijama koje bi najviše mogle da doprinesu zaštiti homoseksualne i lezbijske populacije.

Predviđeni su razgovori sa predstavnicima ministarstava pravde, za ljudska i manjinska prava, unutrašnjih poslova, kao i ministarstvima za omladinu i sport, zdravlje i prosvetu.

Na razgovor će biti pozvani i gradonačelnik Beograda, skupštinski Odbor za bezbednost i Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: