Čanak: Srbija je na izdisaju

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenio je da je 2010. presudna za Srbiju, i da uloga sindikata nikada nije bila važnija.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

13:57

Default images

"Ili ćemo potpuno potonuti, ili ćemo početi da se izvlačimo. Sindikat treba da se probudi, jer je Srbija na izdisaju", rekao je Čanak na konvenciji UGS "Nezavisnost" pod nazivom "Svečano obeležavanje 20. godišnjice krize", održanoj u Domu sindikata.

Govoreći o obeležavanju Međunarodnog praznika rada, 1. maja, Čanak je podsetio da Granski sindikat hemije, nemetala energetike i rudarstva "Nezavisnost" za taj dan planira protest u Kruševcu.

On je ukazao da se 1. maj "praznovao samo u socijalizmu", a da je pre i posle uvek predstavljao podsećanje na razne tragedije, obespravljivanja radnika i njihovu borbu da se ta prava povrate ili unaprede.

"Nemamo šta da praznujemo, ko ima neka praznuje. Okupićemo se u Kruševcu da izrazimo šta nas muči i da se dogovorimo šta ćemo dalje raditi", kazao je Čanak.

Osvrćući se na nedavno održan sastanak predstavnika vlade, privrede i sindikata, Čanak ga je okarakterisao kao "pokušaj obmanjivanja javnosti", ocenivši da se Srbija nalazi u završnoj fazi duge krize i privatizacije, koja je, kako je kazao, imala za cilj da se određene grupe ljudi obogate i da neki dođu na vlast.

Govoreći o budućnosti fondova za penzijsko i invlidsko osiguranje i zdravstvenih fondova, Čanak je kazao da oni "zavise od nas, od toga koliko ćemo biti zaposleni i koliko poslodavci poštuju zakone i pune fondove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: