Inicijativa za ulicu Ćuruviji

Sektor za imenovanje ulica i trgova uputio je zahtev na razmatranje nadležnoj komisiji da jedna od ulica u Beogradu ponese ime novinara Slavka Ćuruvije.

Izvor: B92

Sreda, 28.04.2010.

15:11

Default images

Danka Starinčević, predstavnica tog sektora, je izrazila očekivanje da će predlog biti stavljen na dnevni red sledeće sednice Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova. Član Komisije Nikola Nikodijević potvrdio da postoji saglasnost da jedna od ulica dobije ime po ubijenom novinaru Slavku Ćuruviji i izrazio nadu da će se ta inicijativa naći na sledećoj sednici.

On je istakao da ne postoje zakonske prepreke oko tog zahteva, podsetivši na stav Komisije da se razmatraju predlozi samo za osobe koje su upokojene duže od pet godina.

"Komisija posle razmatranja nekog predloga šalje odluku na razmatranje Ministarstvu za lokalnu samoupravu, koji je posle dostavlja Skupštini grada na usvajanje", podsetio je Nikodijević i dodao da ta procedura ne bi trebalo da traje duže od tri meseca.

Udruženje novinara Srbije (UNS) podnelo je, u martu 2010. godine, inicijativu Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova da se jednoj od beogradskih ulica dodeli ime po ubijenom novinaru Slavku Ćuruviji.

Slavko Ćuruvija, novinar i izdavač "Dnevnog telegrafa" i nedeljnika "Evropljanin" ubijen je, 11. aprila 1999. godine u vreme NATO bombardovanja, ispred svog doma u Svetogorskoj ulici 35. u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: