Preplanulim ženama prete zatvorom

Iranske vlasti upozorile su preplanule žene da će biti uhapšene u sklopu nove mere jačanja islamskih pravila oblačenja, piše londonski “Telegraf“.

Izvor: B92

Sreda, 28.04.2010.

14:25

Default images

Brig Hosein Sadžedinija, šef teheranske policije, rekao je da će akcija koja je pokrenuta protiv simpatizera opozicije biti proširena i na žene za koje se proceni da su prekršile duh islamskih zakona.

"Javnost očekuje od nas da odlučno i brzo reagujemo u slučaju svakog nedoličnog ponašanja žena, ali i muškaraca, koji prkose islamskim vrednostima. U pojedinim oblastima severnog Teherana mogu se videti mnoge preplanule žene i devojke, koje izgledaju kao hodajuće lutke iz izloga", naveo je on, dodajući da policija više neće tolerisati takvu situaciju.

Ovo upozorenje usledilo je samo nekoliko dana nakon što je ajatolah Kazim Sadigi, jedan od vodećih iranskih verskih vođa, kazao da žene, koje se nedolično oblače, uznemiravaju mlade muškarce, što može da "dovede do zemljotresa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: