Evaluacija finansiranja partija

Stručnjaci tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije „Greko“ počeli su danas evaluaciju stanja u oblasti finansiranja političkih partija u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 28.04.2010.

13:23

Default images

U Agenciji za borbu protiv korupcije je rečeno da su stručnjaci „Greka“ stigli u četvorodnevnu posetu Srbiji 26. aprila, i da su u prva dva dana obavili evaluaciju koja se odnosi na tretiranje korupcije u krivičnom zakonodavstvu.

Tokom boravka u Srbiji, stručnjaci „Greka“ će se sastati s predstavnicima nadležnih državnih institucija, političkih partija, medija i nevladinih organizacija.

Konačni izveštaj i preporuke „Greka“ o tome šta treba promeniti u sistemu finansiranja stranaka biće predstavljen u septembru na plenarnom zasedanju Saveta Evrope u Strazburu.

To je druga evaluacija stanja u Srbiji u antikorupcijskim oblastima. Prethodna je obavljena u septembru 2005. godine, izveštaj sa preporukama za Srbiju usvojen je u junu naredne godine, a krajem 2009. godine poslat je završni izveštaj o ispunjavanju svih preporuka „Greka“ u dodatnom roku koji je Srbija dobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: