Matić zatražila pomoć od Unmika

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić zatražila je od Unmika da zaustavi dalje onemogućavanje rada mobilnih operatera iz Srbije na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Sreda, 28.04.2010.

11:39

Default images

U pismu šefu Unmika Lambertu Zanijeriju traži se da uspostavi vlast Unmika u oblasti telekomunikacija na Kosovu i Metohiji i ističe da regulatorni organ za telekomunikacije etničkih albanskih vlasti na Kosovu deluje u suprotnosti sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ministarka Matić od šefa Umnika očekuje da obavi konsultacije sa svim stranama na Kosovu i Metohiji kako bi se uspostavila telekomunikaciona vlast Unmika i održala statusno neutralna primena zakona u toj srpskoj pokrajini, kako je predviđeno Rezolucijom 1244.

Ministarstvo za telekomunikacije Srbije juče je od Međunarodne unije za telekomunikacije zatražilo da hitno omogući obnovu baznih stanica srpskih operatera mobilne telefonije na Kosovu i Metohiji.

Kosovske vlasti su u petak i subotu, 23. i 24. aprila, onesposobile predajnike mobilnih operatera iz Srbije, tvrdeći da nemaju licencu za rad na Kosovu, pa je bez signala te telefonije ostalo oko 100.000 korisnika u centralnom i južnom delu Pokrajine.

Nalog za uklanjanje baznih stanica dala je kosovska Regulativna uprava za telekomunikacije.

Opština Štrpce na jugu Kosova juče je ponovo pokrivena signalom mobilne telefonije operatera Telekom Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: