Simpsonovi podržali Saut Park

Ekipa animirane serije “Simpsonovi“ podržala je konkurentsku seriju “Saut Park“ čijim su autorima američki islamski ekstremisti nedavno uputili pretnje.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2010.

20:17

Default images

Pojedine američke ekstremne islamske grupe uputile su pretnje smrću autorima “Saut Parka”, Treju Parkeru i Metu Stounu, zbog ismevanja proroka Muhameda u jednoj od epizoda te animirane serije. Kako prenosi zagrebački “Jutarnji list” autorima “Saut Parka” podrška je stigla i iz konkurentskog tabora – od ekipe kultne američke animirane serije “Simpsonovi”.

U uvodnoj špici poslednje epizode “Simpsonovih“, Bart Simpson za kaznu na tabli ispisuje rečenicu: “Saut Park, stali bismo iza vas da se toliko ne bojimo“ (Soth Park - We'd Stand Beside You If We Weren't So Scared).

Iako se podrška vidi tek na par trenutaka to je vrlo jasan znak međusobne solidarnosti između dve velike crtane institucije, ocenjuje “Jutarnji list“.

Prošle nedelje na stranu autora “Saut parka” stao je i čuveni TV komičar Džon Stjuart koji je “Muslimanskoj revoluciji”, grupi koja je pretila Parkeru i Stounu, kroz pesmu poručio: “Je**** se!“.

“Pretnja Metu i Treju došla je od islamske grupe u Njujorku. Od istih ljudi koji žive u Americi, koriste naše blagodeti jer mi u našoj zemlji poštujemo i štitimo njihova prava i slobode“ ljutito je rekao Stjuart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: