Jankoviću optužnica za ratni zločin

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine je podiglo optužnicu protiv Darka Jankovića Pufte (38) iz Kraljeva, za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2010.

14:11

Default images

Kao pripadnik jedinice Pivarskog, u sastavu tadašnje Teritorijalne odbrane Zvornik, Janković je optužen da je počinio ratne zločine u Domu kulture Čelopek, na poljoprivrednom dobru "Ekonomija" i u "Ciglani", gde je ubio najmanje 13 muslimanskih civila, psihički i fizički ih mučio, telesno povređivao, zlostavljao i nečovečno prema njima postupao.

U optužnici se, između ostalog, navode i ratni zločini u Domu kulture Čelopek, 10. i 11. juna 1992, dan uoči Bajrama, koji su naročito degradirajući i ponižavajući u odnosu na oštećene.

Janković zvani Pufta je u pritvoru po rešenju Apelacionog suda u Beogradu od 30. marta ove godine.

Trojica pripadnika jedinica Žute ose i Pivarski su pravnosnažno osuđeni na ukupno 31 godinu zatvora za ratne zločine u Zvorniku, a protiv četvorice optuženih postupak je već u toku, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: