Mesić: Pretnje su četničke igre

I Stjepanu Mesiću prete smrću preko interneta. To su četničke igre i oni priželjkuju novu Srebrenicu, kaže Mesić.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2010.

10:54

Default images

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić prijavio je policiji pretnje smrću. On je u izjavi za Hrvatsku televiziju optužio "četnike" za pretnje. Iz hrvatske policije saopštavaju da su pretnje upućene iz Srbije, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Daćić kaže da naša policija sve proverava.

I bivšem predsedniku Hrtvatske preti se ubistvom preko društvene mreže Fejsbuk. Policija je saopštila da je poruke pretećeg sadržaja objavila grupa pod nazivom “Smrt za Stipu Mesića” koja nije osnovana u Hrvatskoj.

Međutim, sam Stjepan Mesić jutros je za državnu televiziju HRT rekao da zna ko mu preti.

"Došle su neke pretnje ali budući da je to pitanje koje treba rešavati policija i moj ured je odmah reagirao, poslali smo to policiji. To su nekakve četničke igre, oni još misle da se može ponoviti Srebrenica. Ne razumeju da je to sve završeno", rekao je Mesić.

Bivši hrvatski predsednik je izjave o pretnjama dao i za “Jutarnji list”, ali je pored četnika pomenuo i ustaše.

"Nikada se ustaše i četnici nisu borili jedni protiv drugih, nego samo protiv partizana. Četnici i ustaše se oduvek dobro slažu, pa i sada kad mene napadaju", rekao je Mesić.

U hrvatskoj policiji kažu da je od 3 000 ljudi koji su članovi grupe "Ubij Mesića", većina sa Kosova. A srpski ministar policije Ivica Dačić kaže da će policija ispitati i ovaj slučaj.

Dacić je rekao da je neophodno da hrvatska policija pokrene istu proceduru kao i MUP Srbije i zatraži pomoć Ministarstva pravde SAD.

I dok je bio šef hrvatske države Stjepan Mesić dobijao je pretnje koje su najčešće dolazile iz krugova ekstremista ili udruženja hrvatskih veterana zbog izjava u kojima se osuđuju ratni zločini nad Srbima tokom devedesetih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: