Sokoj: Nismo rigorozni

Gostujući u "Stanju nacije" na B92, član UO Sokoj-a Vladimir Maričić rekao je da ta organizacija u odnosu na zemlje regiona nije rigorozna po visini naplata.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2010.

00:12

Default images

Korišćenje intelektualne svojine muzičara u Srbiji naplaćuje Sokoj, i to kako televizijama i radio emiterima, tako i u kafićima, frizerskim salonima ili noćnim klubovima. Pored pojedinih muzičara koji su izrazili nezadovoljstvo novcem koji im Sokoj prosleđuje, nezadovoljni su i emiteri, potvrđuje direktor "Radija S" Predrag Anđelković.

"Mislim da je pravilnik o obračunu naknada loše urađen i to ne pričam sada kao direktor Radija S, nego pričam kao i većina radio stanica. Postoje radio stanice koje koriste mnogo više fonograme od nas, koje 100 odsto emituju muzičke sadržaje i oni su veći korisnici mego mi jer mi imamo i govorne segmente i imamo 50 zaposlenih. I onda te radio stanice plaćaju paušal, koji je simboličan, a mi zato što dobro radimo, zato što ulažemo u naš program, plaćamo mnogo više", kaže Anđelković.

"Mi ćemo imati kao jedan od uslova za ulazak u EU, da se ova stvar sredi, a što se tiče naplate, mi se trudimo da naplatim onoliko koliko možemo. I po novom zakonu, mi imamo obavezu da pregovaramo sa emiterima i u slučaju da ne dođe do dogovora, postoji komisija na nivou vlade, koja u krajnjem slučaju prelama, odlučuje šta če da bude", objašnjava Maričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: