Ugovor za severni krak Koridora 10

Posle početka gradnje obilaznice oko Dimitrovgrada, otvoreni su radovi na još jednoj deonici Koridora 10, od Horgoša do Novog Sada.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2010.

10:00

Default images

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je potpisao ugovor sa predstavnicima konzorcijuma domaćih građevinskih firmi, za izgradnju 110 km leve trake autoputa. Ministar Mrkonjić kaže da će do kraja godine u putnu privredu biti uloženo oko 800 miliona evra i da će na koridoru 10 na svim preostalim deonicama biti započeti radovi.

Tek sto je stavio potpis na ugovor sa konzorcijumom 4 domaće kompanije, koje će graditi levu traku autoputa Horgoš Požega, ministar Milutin Mrkonjić, da ne bi bilo zabune, odmah je najavio rokove, ali i kontrolu.

“Prvog maja sledeće godine ova deonica će biti gotova, a 14. maja krećem u kontrolu, tačno u podne”, rekao je Mrkonjić.

Posao na izgradnji leve trake autoputa od Novog Sada do Horgoša, dobio je konzorcijum domaćih firmi, preduzeće za puteve Beograd, Planum, putevi Užice i Borovica.

Izvođači radova na ovom poslu, kažu da će izgradnja puteva na koridoru 10 sa sobom povući i zaposliti bar 20 grana privrede.

“Ako je vrednost radova 100 miliona na ovom gore delu, pa posle svega ovoga što će biti jedno, 100 000 ljudi ce biti zaposleno”, kaže ministar za infrastrukturu.

Odmah po potpisivanju ugovora, na tri mesta, tačnije na 98, 38. i 28. kilometru autoputa od Horgoša ka Novom Sadu, počeli su radovi.

Iako je ministar Mrkonjić rado odgovarao na brojna pitanja novinara u vezi sa kašnjenjem radova na pojedinim deonicama i ulaganjima, na neka međutim nije bio raspoložen da odgovara.

Odgovor od ministra nismo dobili ni posle konferencije, jer kako nam je rekao žuri na obilazak radova na deonici Horgoš-Požega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: