Rusija samostalno ulazi u STO

Rusija će samostalno nastaviti proces priključenja Svetskoj trgovinskoj organizaciji, a ne zajedno sa Belorusijom i Kazahstanom, rekao je Igor Šuvlov.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.04.2010.

21:04

Default images

Prvi zamenik ruskog premijera rekao je da će od koristi za sve biti ako Rusija postane član STO pre nego što se formiraa jedinstveno ekonomsko tržište sa Kazahstanom i Belorusijom.

Rusija je u dugogodišnje nastojanje da se pridruži STO unela konfuziju prošle godine kada je saopštila da će ući u tu organizaciju kao deo "carinske unije" sa Belorusijom i Kazahstanom.

Učlanjenje Rusije u STO moglo bi stvoriti osnovu za priključenje i druge dve zemlje kao carinske unije, predočio je Šuvalov koji će u Vašingtonu nastojati da proceni nivo američke podrške za okončanje ulaska Rusije u STO.

"Svi čekaju na jak signal američke administracije da je Amerika zainteresovana da Rusija bude u STO", ukazao je Šuvalov.

Članice STO su prošle godine bile iznenađene saopštenjem premijera Rusije Vladimira Putina da će se Rusija priključiti STO u tandemu sa te druge dve bivše sovjetske republike, podsetila je agencija Rojters.

Šuvalov je predočio da Rusija priprema moguć kompromis o preostalim pitanjima koja usporavaju njeno priključenje STO.

"Pripremili smo različite pristupe", rekao je on, ne precizirajući detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: