Nemci strahuju od prvog maja

Nemačke sigurnosne vlasti strahuju da bi u tradicionalnim prvomajskim okupljanjima moglo doći do izbijanja nasillja između levice i desnice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2010.

16:54

Default images

Kao posebno riskanta mesta važe Hamburg i prestonica Berlin, u kojoj će, ponovo, prvi put posle 2004, marširati neonacisti, javljaju nemački mediji. Nemačka policija je, bez navođenja tačnog broja policijaca, saopštila da će angažovati više ljudi za obezbeđivanje skupova, nego što je to bilo prošle godine, kada je učestvovalo 5000 do 6000 nemačkih policajaca.

Nemački političari su zatražili drakonske kazne za sve one koji napadnu policiju, a iz redova demohrišćanskog bloka kancelara Angele Merkel zatražene su kazne zatvora za napadače na policiju u trajanju do pet godina.

Zapaljeni i prevrnuti automobili, kamenje i eksplozivne naprave koje lete na policiju, vodeni topovi, lakše i teže povređeni na svim stranama-slika je koja prati prvomajske demonstracije u Nemačkoj, a koje bi ove godine, prema procenama eksperata za sigurnost, mogle biti opasnije nego prethodnih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: