Parking zone od danas na Zvezdari

Zonski sistem parkiranja počeo je da se primenjuje u delu opštine Zvezdara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2010.

15:54

Default images

Parking zona na Zvezdari oivičena je Bulevarom kralja Aleksandra, Ruzveltovom, Ulicom Dimitrija Tucovića i Batutovom. Na tom području uvedena je "zelena zona" u kojoj je dozvoljeno parkiranje automobila najduže tri sata, izjavio je direktor JKP "Parking servisa" Boban Kovačević novinarima na uglu ulica Zahumske i Ćirila i Metodija.

"Na osnovu dosadašnjeg iskustva verujem da će građani Zvezdare od danas moći lakše da dođu do slobodnog parking mesta", izrazio je očekivanje Kovačević.

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje kontrolori tog preduzeća samo će opominjati vozače, bez pisanja kazni. Sekretar za saobraćaj Dragoljub Đakonović precizirao je da je u postojeći sistem, od 17.200, uvedeno novih 1.700 zoniranih parking mesta.

"Na tome se neće stati, jer će se od 1. septembra uvesti nova zona na Paliluli, između Ruzveltove, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice", najavio je Đakonović.

On je ukazao da stručnjaci tog sekretarijata rade i na uvođenju još jedne zone na Vračaru, između Ulice cara Nikolaja Drugog, Mačvanske, Bore Stankovića, Skerlićeve, Nebojšine, Južnog bulevara, Grčića Milenka, Vojislava Ilića, Stanislava Sremćevića, Bulevara kralja Aleksandra i Ulice Branka Krsmanovića.

Đakonović je dodao da će tamo gde je moguće, biti napravljena parking zona bez vremenskog ograničenja.

Povlašćena parking karta za stanare zoniranog dela grada košta 457 dinara, dok su mesečne karte za osobe sa invaliditetom besplatne, dok cena povlashćene karte za pravna lica iznosi 3.285 dinara.

Sat parkiranja u "zelenoj zoni" košta 25 dinara, koja se može se platiti i putem SMS-a na broj 9113.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: