Aerodrom na Islandu ponovo radi

Glavni međunarodni aerodrom na Islandu ponovo je otvoren posle tri dana blokade zbog oblaka vulkanske prašine koji je sprečavao letove.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2010.

15:26

Default images

Aerodrom Keflavik zatvoren je u petak pošto je vetar naneo vulkanski oblak nastao posle erupcije vulkana na Islandu. Taj oblak onemogućio je avionski saobraćaj nad većim delom Evrope nekoliko dana prošle sedmice. Zbog toga je bilo otkazano više od 100.000 letova, a procenjuje se da su avio kompanije pretrpele štetu veću od dve milijarde dolara.

Krajem prošle sedmice vetrovi su oblak vulkanske prašine vratili ka Islandu.

Naučnici navode da vulkan i dalje izbacuje pepeo ali do visine od 2,5 kilometra, što, kako navode, nije dovoljno visoko da bi ugrozio avionske letove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: