Ćirić: PIK neće biti privatizovan

Vlada Srbije i grad Beograd doneli su zajedničku odluku da PIK Zemun neće ići u proces privatizacije, izjavio je državni sekretar Nebojša Ćirić.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.04.2010.

13:50

Default images

On je obišao PIK Zemun i razgovarao sa poslovodstvom i radnicima tog preduzeća. Ćirić je najavio da će proizvodnja mleka u narednih mesec dana biti duplirana, kao i da će u najskorije vreme biti radnicima biti isplaćeno deo zaostalih zarada.

"Trebaće jedan izvestan vremnski period, od nekoliko meseci dok dok se poptupno stabilzuje situacija i očekujem da se uz maksimalno učešće svih da već od septembra oktobra možemo imati normalnu situaciju. Dogovor koji smo postigli sa radnicima , kada se normalizuje stanje, je da se napravi neka vrsta sporazuma i da iz poslovanja preduzeće njima isplaćuje zaostale zarade, kojih ima negde oko 15, neračunajući ovih pet koje će u narednom periodu biti rešenje", rekao je Ćirić.

Ćirić kaže da će PIK Zemun biti podržavljen na isti način kao i PKB.

"Ovo preduzeće je identifikovano kao značajno za razvoj grada Beograda i za njegove građane i treba da bude suštinski preduzeće koje će obezbeđivati hranu za Beograd", rekao je Ćirić.

On je podsetio da u PIK Zemun četiri godine nije bilo nikakvih aktivnosti i naglasio da je Vlada Srbije, u saradnji sa gradom Beogradom i uz pomoć stručnjaka iz akcionarnog društva za proizvodnju, preradu i promet poljoprivrednih proizvoda "Dragan Marković" iz Obrenovca obezbedila repromaterijal, sirovine i hemikalije za pokretanje proizvodnje u kombinatu.

"Ministarstvo ekonomije takođe je pomoglo da se isplate 2,5 zaostale zarade, a zajedno sa ministarstvom poljoprivrede biće obezbeđena dodatna sredstava da bi se proizvodnja stabilizovala", naglasio je Ćirić.

Član gradskog veća Miroslav Čučković je podsetio da radnicima tog kombinata treba da se isplati ukupno 16 zaostalih plata, odnosno još 13,5 uz ove koje su isplaćene.

Čučković je objasnio da će PIK Zemun, kao što je to bilo i sa PKB-om, posle podržavljenja preći u nadležnost grada Beograda i napomenuo da će biti potrebno šest do devet meseci da taj proces bude zaokružen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: