Kamenovana kuća Krstića na Kosovu

Kuće porodice Krstić u selu Kišnica, kraj Gračanice kamenovane su noćas, a tokom napada je načinjena šteta na jednom od vozila.

Izvor: B92

Subota, 24.04.2010.

13:53

Default images

Iako se incident dogodio posle ponoći, Krstići su, zbog isključenih telefona, policiju uspeli da o tome obaveste tek jutros. Juče i danas specijalne jedinice Kososke policijske službe su demontirale opremu mobilne telefonije na dvadesetak predajnika svih srpskih provajdera - Telekoma, Telenora i VIPA - na području centralnog Kosova.

Na taj način Srbi koji žive u tom delu Pokrajine potpuno su odsečeni od sveta.

"Bilo je kasno, neki minut posle ponoći kada smo čuli lupnjavu od kamenja, ali nismo znali ni šta ni ko napada, pa smo morali da čekamo da se razdani da bi otišli u policijsku stanicu", izjavio je Miodrag Krstić vlasnik kuće koja je kamenovana i vlasnik automobila na kome je polomljeno jedno staklo.

Krstić je kazao da ovo nije prvi put da srpske kuće u Kišnici budu kamenovane.

Počinioci, kažu meštani, do sada nisu otkriveni jer se sve, tvrde oni, svodi samo na to da policija dođe i napravi zapisnik.

U Kišnici živi nekoliko srpskih prodica među većinskim Albancima. Oni sumnjaju da su izvršioci komšije Albanci, ali za to nemaju dokaza.

Početkom nedelje su u selu Žač kraj istoka, takođe, tokom nekoliko noći kamenovani šatori 26 srpskih povratničkih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: