Zamena starih autobusa za nove?

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da se s predstavnicima kompanija za reciklažu razmatra uvođenje zamene starih autobusa za nove, uz popust od 30 odsto.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.04.2010.

14:17

Default images

Dinkić je prilikom obilaska novosadske fabrike autobusa “Neobus“ kazao da bi bilo dobro da se omogući zamena starih za nove autobuse domaće proizvodnje jer će to uposliti srpske radnika i stvoriti uslove da polako rastu i plate u toj grani.

On je podsetio da je Ministarstvo ekonomije kreditom Fonda za razvoj od 2,6 miliona evra podržalo program “Neobusa“ za proizvodnju po 150 autobusa godišnje tokom tri godine, dogovoren sa holandskom kompanijom VDL.

"Podržali smo ’Neobus’ zato što su ljudi dobili siguran posao, sigurne plate i zato što je otvoren prostor da 70 novih radnika dobije posao", kazao je Dinkić i dodao da je sada u “Neobusu“ zaposleno 220 ljudi, a u toku je prijem novih 40 radnika.

Dinkić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, istakao je da će Vlada nastaviti da podržava automobilsku industriju kao jednu od najperspektivnijih privrednih grana.

"Izvoz ukupno 450 autobusa, vredan 25 miliona evra, u naredne tri godine, mnogo će značiti i za devizni priliv Srbije, a omogućiće i ’Neobusu’ da dodatno investira", kazao je Dinkić.

“Neobus“ je prošle godine potpisao ugovor o proizvodnji ukupno 450 autobusa sa holandskim proizvođačem autobusa VDL-om, a autobusi će se izvoziti u Francusku, Italiju i Nemačku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: