Jovanović: Napadaju se hrabri

Lider LDP-a Čedomir Jovanović smatra da se sada odlučuje hoće li država stvoriti sposobno pravosuđe ili će pobediti oni koji ruše reformu pravosuđa.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2010.

18:28

Default images

Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je LDP podržala reformu pravosuđa, a da otpori koji traju mesecima, "a ovih dana kulminiraju" pokazuju da je suština problema u političkom otporu promenama.

"Mi nismo spremni da ostavimo hrabre i stručne ljude, sudije i tužioce koji su rizikovali da bi pokrenuli reformu, na nemilost i iživljavanje političkih protivnika čišćenja pravosuđa", poručio je Jovanović.

Jovanović je objasnio da su ljudi, koji se napadaju zbog reforme, one sudije i tužioci koji su bili sposobni i hrabri da donesu prve i oštre presude za organizovani kriminal, ratne zločine.

"Nedopustivo je da parlament, premijer i predsednik Srbije ćute i da se povlače pred organizovanim napadima na predstavnike sudske vlasti koji su uklonili iz pravosuđa većinu spornih i nesposobnih sudija i tužilaca, što je prestravilo sve one koji decenijama koriste slabosti sudskog sistema", naglasio je Jovanović.

Jovanović je ponovio da lideri vlasti i institucije moraju da izađu pred građane sa jasnim odgovorima na pokušaj rušenja reforme pravosuđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: