Društvo sudija: Lažirani rezultati

Društvo sudija Srbije je saopštilo da su u postupku reizbora sudija korišćeni i prikazani lažirani rezultati rada za nereizabrane sudije.

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2010.

18:17

Default images

Društvo sudija tvrdi da se u to uverilo više desetina nereizabranih sudija koje su dobile priliku da imaju uvid u svoje dosijee u Visokom savetu sudstva.

U više od 630 žalbi neizabrane sudije su krajem februara obavestile Ustavni sud da su njihovi radni rezultati u periodu od 2006. do 2008. godine nezakonito predstavljeni lošijim od zvaničnih i umanjivani za čak 40 do 100 odsto, kaže se u saopštenju.

Društvo sudija navodi da je zbog "lažiranih rezultata njihovog rada" više nereizabranih sudija podnelo krivične prijave.

Dodaje se da Društvo sudija Srbije izrađuje model krivične prijave koji će staviti na raspolaganje nereizabranim sudijama, radi zaštite njihovih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: