Radnici zarobili direktorku

Radnici pančevačkog preduzeća Petroremont su zavarili ulazna vrata preduzeća i tako zarobili direktorku protestujući zbog neisplaćenih osam zarada.

Izvor: Beta

Sreda, 21.04.2010.

17:03

Default images

Predsednik Štrajkačkog odbora Radovan Kočić izjavio je da su to učinili jer ni posle četiri meseca štrajka "ni vlasnika, ni državu nije briga za sudbine stotinak porodica radnika preduzeća". "Doneli smo takvu odluku koja je za nas sve mučna, ali šta da radimo. Pregovore smo obavili sa svim institucijama, poslali dopise, niko nam se nije obratio", izjavio je Kočić.

Po nalogu javnog tužioca i uz asistenciju policije u toku dana vrata Petroremonta su otvorena, izjavila je za Radio Pančevo direktorka preduzeća Ljiljana Lazarević.

Zahtevi za isplatu zarada su apsolutno opravdani, ali su to na pogrešan način pokušali danas da realizuju, dodala je ona i optužila štrajkače zbog gubitka značajnog posla zbog štrajka.

"Zahtevi su opravdani, ali nisam za nerad jer smo izgubili mnogo poslova. Imali smo u izgledu veliki posao na modernizaciji Rafinerije nafte Pančevo od 2,5 miliona evra, ali smo ga izgubili zbog štrajka", rekla je direktorka Petroremonta.

Radnici su za sutra najavili novi protest ispred Ministarstva ekonomije u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: