"Crna Gora napreduje ka EU"

Ministar inostranih poslova Španije, koja predsedava EU, Migel Anhel Moratinos ocenio je u Podgorici da je Crna Gora "ostvarila veliki napredak" na putu ka EU.

Izvor: Beta

Sreda, 21.04.2010.

15:37

Default images

Posle razgovora sa šefom crnogorske diplomatije Milanom Roćenom, Moratinos je novinarima rekao da je Crna Gora, takođe, "sa velikim uspehom" odgovorila na pitanja iz Upitnika Evropske komisije o stanju pripremljenosti države za ulazak u EU.

Šef španske diplomatije, koji u Crnoj Gori završava kratku turneju po regionu, izrazio je očekivanje da će predstojeći samit EU-zapadni Balkan, u junu u Sarajevu, biti uspešan.

Roćen je nakon razgovora sa Moratinosom kazao da je njegova poseta veoma značajna za Crnu Goru, jer je to prva poseta šefa španske diplomatije toj državi otkako je postala nezavisna.

Roćen je izrazio nadu da će Crna Gora, još tokom predsedavanja Španije EU, do kraja juna, dobiti nacrt mišljenja EK o spremnosti te države za članstvo u EU.

Moratinos i Roćen su rekli da su se saglasili da Španija i Crna Gora treba da pripreme "jedan novi pravni okvir" za intenzivniju međudržavnu saradnju.

Šefa španske diplomatije primiće danas najviši zvaničnici Crne Gore Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Milo Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: