Donacija SAD Upravi carina

Vlada SAD donirala je Upravi carina Republike Srbije opremu vrednu oko 500 000 dolara, u okviru programa kontrole izvoza i bezbednosti granica (EXBS).

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.04.2010.

18:06

Default images

Oprema je namenjena prvenstveno Sektoru za kontrolu primene carinskih propisa i sastoji se od mobilnog rendgena za pregled prtljaga, koji omogućava brzu i kvalitetnu kontrolu robe na graničnim prelazima i u unutrašnjosti zemlje, 10 kompleta za otkrivanje krijumčarene robe, kao i 10 inspekcijskih torbi sa alatom, koji je neophodan za brz pregled vozila.

Vlada SAD donirala je Upravi carina i 20 laserskih daljinomera za merenje dubine i dužine kamionskih prikolica, kontejnera i hladnjača, kojima se otkrivaju određeni pregrađeni delovi, kao i 10 digitalnih foto-kamera, dva identifikatora radioaktivnih izotopa za merenje jačine i vrste radioaktivnog zračenja i jedan vodootporni ručni sistem za identifikaciju hemikalija koji detektuje narkotike i lekove i drugu opremu.

Uprava carina Republike Srbije učestvuje u programu (EXBS) od juna 2005. godine i od tada je Vlada SAD Upravi carina naše zemlje donirala opremu vrednu nekoliko miliona dolara.

Uprava carina, kako je navedeno u saopštenju, stalnom modernizacijom službe pokušava da zadovolji dva osnovna kriterijuma - brz protok robe i putnika i efikasnu kontrolu, štiteći ujedno bezbednost i sigurnost zemlje i građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: