Odlaganje papira i u Skupštini

Ministar životne sredine Oliver Dulić, u okviru akcije Očistimo Srbiju, predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović predao je kutiju za odlaganje papira.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2010.

14:04

Default images

Slavica Đukić Dejanović je u kutiju ubacila kompletan materijal koji je koristila u radu, kao i novine. Taj papir će, umesto na deponiji, završiti na reciklaži. "Podržavam aktivnosti ministarstva vezane za akciju Očistimo Srbiju", rekla je Slavica Đukić Dejanović i dodala da će se u parlamentu nalaziti 300 kutija za odlaganje papira.

Slavica Đukić Dejanović je pozvala sve poslanike i zaposlene u parlamentu da odlažu iskorišćeni papir u za to namenjene kutije, jer na taj način pomažu reciklažnu industriju i umanjuju energentske i finansijske troškove.

Dulić je izjavio da su vladine institucije svakog dana proizvodile po jedan kontejner papira koji je bio izbacivan na deponije, a sada se reciklira.

"Jedna tona recikliranog papira spasava oko 17 stabala drveta i štedi ogromnu količinu energije i novca. Sav papir koji se generiše u određenim institucijama odlazi na reciklažu. Na taj način smo učinili ne samo uštedu za državu, već i za reciklažnu industriju, koja je do sada uvozila sirovine, a sačuvali smo i prirodne resurse", rekao je Dulić.

"Naš plan je da u nekoliko godina zaposlimo oko 10.000 ljudi u reciklažnoj industriji", izjavio je Dulić i zahvalio se parlamentu što se priključio akciji Očistimo Srbiju.

"Parlament je veliki proizvođač otpadne hartije. Znam da su to tone papira, koje se svakodnevno distribuiraju poslanicima u vidu zakona, amandmana i drugih dokumenata. Siguran sam da će parlament biti značajan proizvođač papira za reciklažnu industriju", rekao je Dulić.

On je pozvao Slavicu Đukić Dejanović, poslanike i građane da podrže i 5. juna učestvuju u akciji Veliko spremanje Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: