Kina: Lekaru potvrđena smrtna kazna

Viši sud u kineskoj provinciji Fuđijan potvrdio je smrtnu kaznu bivšem lekaru, koji je prošlog meseca nožem usmrtio osmoro dece ispred osnovne škole.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2010.

12:24

Default images

Sud je odbacio žalbu Dženga Minšenga (41) koji je usmrtivši osmoro dece šokirao kinesku javnost, navodi kineska agencija Sinhua. Dženg je na prvostepenom suđenju izjavio da ga je devojka odbila i da se njena bogata porodica loše ponela prema njemu, zbog čega je odlučio da "namerno ubije" decu dok su 23. marta stajala ispred eksperimentalne osnovne škole Nanping.

Ubica nema istoriju mentalnih bolesti, a policijska istraga utvrdila je da je izveo napad zbog frustracije posle raskida sa devojkom, navela je Sinhua.

Poslednjih godina u Kini se dogodila serija napada u školama, a počinioci su uglavnom bile mentalno obolele osobe ili sa nekim ličnim problemima, zbog čega je apelovano na poboljšanje bezbednosti u i oko škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: