Keruša Mila u sve boljem stanju

Keruša Mila, kojoj su odsečene sve četiri šape, polako se oporavlja, rekao je gostujući na B92 veterinar Miomir Ranđelović koji brine o Mili.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2010.

12:18

Default images

Keruša je počela dobro da jede, rezultati analize krvi su dobri, a sve više reaguje na ljude. Njen oporavak i priprema za ugradnju proteza biće dugotrajni, kao i navikavanje na proteze. Fond B92 je osnovao “Fond Mila” koji će pomagati rehabilitaciju ovog psa, ali pomagati i u sličnim slučajevima nasilja nad životinjama.

Veliki broj građana se javio, ne samo da pomogne opravak kuje, već i sa željom da je usvoji. O izboru budućih usvojitelja odlučiće Sandra Spoja koja je Milu spasla i veterinar Miomir Ranđelović koji o njoj brine.

Troškovi neophodni za rehabilitaciju i brigu oko Mile pokriće se iz Fonda Mila.

Jednogodišnja mešanka Mila sada dobro jede, a rezultati analize krvi su dobri. Ona se sve više mazi i, bez obzira na stašne traume koje je preživela, pozitivno reaguje na ljude, jer je, kaže njen veterinar, dobroćudan pas koga ni najveća patnja nije promenila.

Oporavak keruše i pripreme za ugradnju proteza biće dugi.

"Potrebno je pre svega dosta ljubavi a onda uz to sve lakše ide izaći ćemo nekako na kraj. Ima kod nas stručnih ljudi i napravće se kako je najbolje za nju. Biće jako teško, do sada nisu rađene kod pasa proteze na sve četiri noge“, kaže veterinar Miomir Ranđelović.

I pored toga što je prošlo šest dana od kada je Mila pronađena, policija još nije otkrila ko je izvršio ovaj monstriuzni zločin. Milu je u naselju Medaković 2 izmučenu, gladnu i žednu pronašla Sandra Spoja, koja će zajedno sa veterinarom odlučiti ko će od brojnih zainteresovanih postati Milin vlasnik.

Spoji ovo nije prvi pas koga je spasla.

"Prošle godine drastičan slučaj, automobil otkinuo pola repa, noge i izbio oko. Operisan je kod mene u stanu, morali smo odmah da reagujemo“, rekla je Sandra Spoja.

Cilj "Fonda Mila" je i da pomaže razvoj organizacija koje će se, po uzoru na Pet policiju, baviti hitnim pružanjem veterinarske pomoći i zbrinjavanjem životinja nad kojima je izvršeno nasilje, kao i privođenjem počinilaca nasilja pravdi, zajedno sa srodnim organizacijima i gradskim institucijama.

"Fond Mila" služiće uz ostale donacije za pokrivanje troškova neophodnih za negovanje Mile kao i za sve poslove oko implementacija proteza.

Fond Mila poslužiće i za razvoj i implementaciju projekta ustanovljavanja javno-privatnog projekta ustanovljavanja i snaženja Pet policije, za udruživanje organizacija i pojedinaca volontera posvećenih problemu nasilja nad životinjama i rešavanju problema sa kojim se suočavaju životinje.

Fond Mila formiraće svoj program rada u narednih nedelju dana.

Sve informacije o počiniocu zločina nad Milom možete javiti na broj telefona 062 194-32-76.

O odnosu čoveka prema životinjama možete čitati i u "Politici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: