SPO: Olovkom protiv beogradizacije

Predsednik SPO Vuk Drašković zatražio u Aranđelovcu da "olovka bude oružje kojim će građani podići Srbiju na ustanak protiv nesnošljivog stanja beogradizacije.

Izvor: B92

Nedelja, 18.04.2010.

16:34

Default images

"Bio bih najsrećniji kada bi ovaj grad 25. aprila poslao najvažniju poruku - da grune seme bune protiv beogradskih paša, subaša i dahija", naglasio je Drašković pred nekoliko stotina članova i pristalica SPO.

Prema njegovim rečima, stranke na vlasti obećavaju i ucenjuju građane izgradnjom lokalnih puteva, pod uslovom da glasaju za njih, pa u jednom selu kod Aranđelovca, tvrdi Drašković.

Aranđelovac je danas ruševina od onog grada od pre 30 godina, napomenuo je Drašković, i naglasio da grad ne može da se izgradi i obnovi dok mu se ne vrati ono što je, kao i svim gradovima i opštinama u Srbiji, oteto tokom devedesetih godina prošlog veka - lokalna samouprava i
imovina.

"Ko danas stanuje u hotelima koji su ostali u Aranđelovcu - specijalne okupacijske trupe moćnih beogradskih partija koje se bave molerajem vaših mozgova", rekao je Drašković.

"Ako narod ima mudrosti", dodao je Drašković, "on će se pobuniti, a ako prihvati sve što mu se servira, onda je takav narod i zaslužio da bude rob".

Drašković je zahvalio kandidatima SPO za lokalne organe vlasti što su novac predviđen za štampanje predizbornih plakata poklonili u humanitarne svrhe.

Kao ilustraciju stanja u Srbiji, Drašković je kandidatu SPO za gradonačelnika Aranđelovca Radovanu Aniću na početku skupa naredio da skine sako, kravatu i izuje cipele, i da mu ih preda, rekavši mu: "Ovo je sve moje, nije tvoje".

"Slušaj me dobro: klanjaj mi se, glasaj me, i možda ću se umilostiviti da ti vratim ovo što sam ti oteo", poručio je Aniću Vuk Drašković.

"Ne zamerite na ovoj šali, ali ovo je ružna zbilja i istina kako nezajažljiva beogradska vlast otima sve što joj padne pod ruku", dodao je on.

Radovan Anić je upozorio da je Aranđelovac postao "dolina gladi, siva zona i teško depresivna sredina" a ta depresija, dodao je, može da postane i hronična.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: