Haljimi: Uspešni izbori za Savete

Lider Partije za demokratsko delovanje i narodni poslanik Riza Haljimi veruje da će predstojeći izbori 6. juna za Nacionalni savet Albanaca biti uspešni.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.04.2010.

16:32

Default images

Haljimi je rekao da je uloga Nacionalnog saveta, koji Albanci u Srbiji do sada nisu imali, suštinska u rešavanju niza problema sa kojima se suočava ta nacionalna manjina. On smatra da će izbori uspeti, uprkos najavama pojedinih lokalnih političkih lidera da će bojkotovati izbore.

On je kazao da razume lidera Demokratske partije Albanaca Ragmija Mustafu i Demokratske unije Doline Skendera Destanija koji su bojkotovali upis u posebne biračke spiskove i najavili bojkot izbora, jer je reč o strankama koje deluju na malom prostoru, pa bi njihovo učešće bilo "pravi fijasko".

Gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa i lider DUD-a Destani smatraju da su upis u posebni birački spisak i izbori za Nacionalni savet Albanaca "privatni, prljavi poslovi" Rize Haljimija.

"To su partije koje deluju na teritoriji jedne opštine i na slobodnom takmičenju kakvi će biti predstojeći izbori oni bi, zbog male snage, dospeli u podređen položaj i izgubili bi monopol koji u ovom trenutku imaju, posebno u obrazovanju", naveo je Haljimi.

Lider PDD-a najavio je da će ta stranka izbornu listu predate najverovatnije 10. maja. Rok za predavanje izbornih lista je 21. maj.

On veruje da će na izborima učestvovati tri liste i da će, pored PDD-a, listu imati i Demokratska unija Albanaca, a na trećoj će se, kaže, naći jedan broj nezavisnih intelektualaca.

Haljimi kaže da član predsedništva privremene skupštine Kosova Nedžat Daci, koji je u petak govorio bujanovačkim odbornicima u lokalnoj skupštini i razgovarao sa opštinskim funkconerima, nije bio prvi put u Bujanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: