"Patrola" o napadima na taksiste

Večeras u "Patroli" pogledajte kako je policija rešila ubistvo taksiste Časlava Ranđelovića i šta se zbilo u noći kad je stradao otmičar taksiste, Jovan Kostić.

Izvor: B92

Nedelja, 18.04.2010.

12:12

Default images

Od početka godine na beogradskim ulicama ubijena su dva vozača taksija, a još jedan je za malo nastradao kada ga je oteo mladić naoružan i opasan eksplozivom. Simo Perenčević vozio je naoružanog Jovicu Kostića na ulicama Beograda.

U “Patroli” pogledajte šta se dešavalo tokom vožnje i kako je izgledala potraga intervetne jedinice koja je završena u Zaplanjskoj ulici.

“U tom momentu nismo imali infomraciju da lice poseduje i ekpslozivnu napravu, već samo da poseduje vatreno oružje, čak nismo znali u tom momentu da poseduje automoatsko oružje. Sledeća informacija koju smo dobili je da se lice kreće Zaplanjskom ulicom. To je bio momenat kada smo doneli odluku da sa više ekipa blokiramo ovu ulicu”, izjavio je komandant Interventne jedinice, Tomislav Radovanović.

Vozač Nacionalnog taksija, Simo Perenčević kaže da je tri puta umro te večeri.

“Prvi kada mi ušao u kola, kada mi je dao tu bombu i kada se polcija pojavila”, dodaje on.

Deset dana pre ovog napada, ubijen je taksista Časlav Ranđelović.

Njegovo ubistvo policija je rešila za dva dana iako nisu imali leš, niti su znali gde je Ranđelović ubijen. Prvi trag bio je im auomobil pronađen u zvezdarskoj šumi.

Šef Odseka za krvne delikte, Dragan Lazarević kaže da je 30. marta u toku prepodneva patroal Zvezdre primetila u šumi na Zvezdari napušteno vozilo. “Bilo je postavljeno tako da je bilo vrlo čudno, nije blizu puta nego je bilo zavučeno u šumi, što je ukazivalo na neke čudne okolnosti. Oni su prišli i videli su da je vozilo zaključana i da unutra ima dosta tragova krvi i u vozilu, što je asociralo da je izvršeno krivično delo”, dodaje on.

U večerašnjoj "Patroli" koja se emituje u 23 i 30 otkrivamo i kako je rešeno ubistvo Sandre Juričić pre tri godine u Kuli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: