Niš: Nastavljena potraga za dečakom

Ni posle 24-časovne potrage, telo dečaka koji je juče poslepodne upao u Nišavu u blizini mosta kod grčkog konzulata u Nišu - nije pronađeno.

Izvor: Beta

Subota, 17.04.2010.

20:02

Default images

Nabujalu reku pretražuje oko 50 ljudi iz Uprave za vanredne situacije u Nišu, a pripravni su i ronioci kluba "Gusar". Devetogodišnji B. S. se sa grupom dečaka igrao pored reke kada je upao, a poslednji put telo je viđeno pola kilometra nizvodno.

Alija Bajramović, dečakov deda, rekao je da se dečak okliznuo i da su dvojica pokušali da ga spasu, ali bezuspešno. Deda nesrećnog dečaka kaže da je bio u šoku kada je čuo da se utopilo dete, ali da nije ni slutio da je to njegov unuk. Sada zajedno sa ekipom koja traga za detetom čeka još od sinoć da pronađu barem njegovo telo.

Nišavu pretražuju sve jedinice Uprave za vanredne situacije. Reku nadgleda i ekipa u Aleksincu, ali je potraga do sada bila bezuspešna.

U Upravi za vanredne situacije kažu da neće odustati od potrage. Planovi se prave iz sata u sat, a ekipe će se smenjivati i tokom noći i sutrašnjeg dana.

Služba za spasavanje je dojavu primila juče oko 16:30 sati i angažovala je sve snage koje su pretraživale korito Nišave. Potragom će biti obuhvaćeno i korito Južne Morave prema Aleksincu, a u potragu su bili uključeni i ronioci ronilačkog klba "Gusar" iz Niša.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade, Srđan Nikolić je rekao da je visok nivo reke Nišave otežavao današnju potragu.

Prema rečima očevidaca, dečak je upao u reku kada je pokušao da zahvati vodu jer je na tom mestu radio kao brisač šoferšajbni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: