Zaplenjeno 30 kg skanka

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu su na području Trebinja uhapsili četiri osobe i zaplenili oko 30 kilograma "skank" varijante marihuane.

Izvor: B92

Subota, 17.04.2010.

19:10

Default images

SIPA je akciju sprovela po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja Tužilaštva BiH za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, prenala je agencija FENA. Zaplenjena droga potiče s područja Republike Crne Gore, a prokrijumčarena je u BiH zbog daljeg transporta prema Hrvatskoj i zemljama zapadne Europe.

Vrednost zaplenjene opojne droge na ilegalnom narkotržštu u Hrvatskoj iznosi oko 150.000 evra, a u uličnoj prodaji na području zemalja zapadne Europe cena navedene količine zaplenjenog skanka je oko 250.000 eura.

Skank je čista, jača i efektnija marihuana, zato što sadrži koncentrovanu marihuanu, odnosno njen cvat s visokim procentom psihoaktivne supstance, a uzgaja se u staklenicima ili u kućnim uslovima.

U toku su pretresi objekata na području Trebinja i okoline sa ciljem prikupljanja dokaza u vezi s navedenim krivičnim delom.

Uhapšene osobe će u zakonskom roku od 24 časa biti predate nadležnom tužiocu Tužilaštva BiH, koji će osumnjičene ispitati i doneti odluku o pokretanju predloga za odredjivanje pritvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: