Papa radno proslavlja rođendan

Poglavar rimokatoličke crkve Benedikt XVI napunio je danas 83 godine, ali posebna ceremonija tim povodom nije planirana i papa će rođendan proslaviti radno.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2010.

15:10

Default images

Međutim, u ponedeljak, biće upriličena svečana ceremonija u Vatikanu jer će tog dana kardinal Jozef Racinger obeležiti petu godišnjicu na mestu pape, prenela je italijanska novinska agencija Ansa.

Predsednici italijanske Republike, Senata i Predstavničkog doma, Đorđo Napolitano Renato Skifani i Đanfranko Fini, uputili su danas rođendansku čestitku papi.

Papa Benedikt XVI otputovaće sutra u dvodnevnu posetu Malti, gde će, kako se očekuje, imati diskretne susrete sa žrtvama seksualnog zlostavljanja koje su počinili katolički sveštenici, navela je ANSA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: