Mrkonjić: Uskoro rešenje za "Jat"

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da će vrlo brzo biti rešeno pitanje “Jat ervejza“, jer ta kompanija sa starom flotom ne može još dugo da leti.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

15:05

Default images

"U prvoj polovini ove godine moramo definisati status 'Jat ervejza', jer sa ovom flotom ne može da leti više od godinu dana", rekao je Mrkonjić novinarima u Skupštini Srbije. On je kazao da se juče na sednici Vlade nije raspravljalo o pronalaženju strateškog partnera ili prodaji nacionalne avio-kompanije.

Državni sekretar za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Miljković je juče izjavio, takođe, da će se konačan predlog o načinu privatizacije "Jat ervejza" vrlo brzo naći pred Vladom.

On je rekao Tanjugu da će Vlada na sednici doneti odluku kojom se osniva nova kompanija, nakon čega će Ministarstvo za infrastrukturu formirati radnu grupu, koja će raspisati javnu nabavku za izbor konsultanta za proces traženja strateškog partnera, koji bi novu kompaniju trebalo da dokapitalizuje.

Miljković je naveo da će svi dugovi ostati staroj firmi i da će biti vraćeni prodajom imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: