Šutanovac: Doprinos Srbije miru

Ministar odbrane Dragan Šutanovac poručio je izaslanicima odbrane, da treba maksimalno da rade na promociji doprinosa Srbije međunarodnom miru i bezbednosti.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

14:52

Default images

On je istakao i da izaslanici odbrane treba maksimalno da rade na razvoju bilateralne vojne saradnje, posebno na regionalnom nivou, i afirmaciji Srbije kao članice Partnerstva za mir. Šutanovac je podsetio na prioritete spoljne i odbrambene politike Srbije i ukazao na očekivanja Ministarstva odbrane od njihovog angažovanja.

Učesnicima skupa obratio se i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić, objavljeno je na internet stranici Ministarstva odbrane.

Godišnja konferencija je sastavni deo rukovođenja i unapređenja rada izaslanstava odbrane koja deluju u okviru naših diplomatskih misija u svetu.

Skup predstavlja i priliku da se vojnodiplomatski predstavnici na najefikasniji način upoznaju sa statusnim i drugim pitanjima u vezi sa njihovim radom, dobiju smernice i instrukcije za naredno razdoblje i razmene međusobna iskustva.

Iako Srbija raspolaže "relativno malim" brojem izaslanstava odbrane, njihov dosadašnji rad je potvrdio značaj koji imaju za realizaciju definisanih ciljeva i afirmaciju Srbije i njenog sistema odbrane a na međunarodnom planu, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, postali su pouzdan i uvažen partner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: