Bajramoviću spomenik u avgustu

Spomenik Šabanu Bajramoviću, biće otkriven u Nišu u avgustu, kada se održava niški džez festival "Nišvil", rekao je direktor tog festivala Ivan Blagojević.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

14:28

Default images

Ministarstvo kulture, grad i "Nišvil" pokrenuli su akciju koja je obuhvatala održavanje koncerta Šabanu u čast, davanje imena jednoj ulici u Nišu po velikom muzičaru i otkrivanje spomen-obeležja, rekao je Blagojević. Prve dve inicijative su realizovane, a ostala je ova treća, kaže on i dodaje da će troškovi izrade i otkrivanja spomenika koštati oko 12.000 evra.

"Taj novac prikupićemo od prijatelja i poštovalaca dela Šabana Bajramović, a takođe i organizovanjem donatorskih akcija, napomenuo je on.

Spomenik u bronzi će biti visok 2,05 metara i nalaziće se na postamentu veličine 90 santimetara, a rad je vajara Vladana Ašanina, rekao je Blagojević.

Mesto gde će se spomenik nalaziti nije još određeno, ali najverovatnije da će do biti između tvrđavskog mosta i amfiteatra na keju pored Nišave, kazao je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: