Veljović: Pravi primer saradnje

Direktor policije Srbije Milorad Veljović je izjavio da je saradnja policija Srbije i Hrvatske pravi primer kako se može sarađivati u borbi protiv kriminala.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

16:57

Default images

Na konferenciji za novinare povodom 17-godišnje skupštine Udruženja šefova policija jugoistočne Evrope (SEPCA) koja se održava u Opatiji, Veljović je naveo i da očekuje da će i druge države uspostaviti međusobnu saradnju po uzoru na Hrvatsku i Srbiju.

Predsedavajući SEPCA, direktor policije Federacije BiH Zlatko Miletić, izjavio je da je cilj skupštine razvijanje saradnje među policijama, a jedna od tema je i izmena dokumentacije udruženja da bi ono ubuduće delovalo samostalno.

Dodao je da je otvorena saradnja s bugarskom policijom, koja do sada nije bila članica i s američkim Federalnim istražnim biroom (FBI), prvenstveno u borbi protiv međunarodnog organizovanog kriminala.

Direktor hrvatske policije Oliver Grbić je rekao da je SEPCA poslednjih meseci učinila više na području saradnje članica nego što je učinjeno u proteklim godinama.

Dodao je da je uspostavljena gotovo svakodnevna direktna saradnja šefova policija država članica.

Na pitanje novinara o mogućoj opasnosti za bezbednost državnih funkcionera u Hrvatskoj s obzirom na informacije o pretnjama državnom vrhu Srbije i međunarodnom delovanju kriminalaca iz zemalja regiona, Grbić je rekao je da ne postoji takva ozbiljna pretnja.

Dodao je, međutim, da se i na tom području dobro sarađuje, pa se svaka moguća informacija detaljno proveri.

U saopštenju MUP-a Hrvatske se ističe da su šefovi policija u regionu saglasni da se borba protiv ozbiljnih oblika organizovanog kriminala ne može voditi unutar nacionalnih granica, već mora da postoji snažna regionalna i šira saradnja.

Predsedavanje u SEPCA od direktora Federalne uprave policije BiH Zlatka Miletića, na jednogodišnji mandat preuzima direktor policije Makedonije Ljupčo Todorovski.

SEPCA okuplja deset država jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: