Nove licence za izdavanje udžbenika

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je da je izdalo još pet licenci za izdavanje udžbenika.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.04.2010.

15:34

Default images

U saopštenju ministarstva se navodi da je reč o licenci tipa B koja je namenjena određenim oblastima i nivoima obrazovanja. Licencu tipa B dobile su juče izdavačka kuća Pčelica iz Čačka, izdavačka kuća Atos iz Kragujevca, Didakta d.o.o. iz Novog Sada i Nova škola d.o.o i Udruženje muzičkih umetnika i pedagoga Srbije iz Beograda.

Ministarstvo je saopštilo da je do sada, ukupno 25 izdavača dobilo licencu - licencu tipa A dobilo je sedam, a licencu tipa B 18 izdavača.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović je 1. aprila uručio dozvole za izdavanje udžbenika, odnosno, licence za 20 izdavača koji će moći da izdaju udžbenike u skladu sa novim Zakonom o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima.

"Ministarstvo prosvete će sukcesivno dopunjavati spisak izdavača koji su dobili licencu, budući da je u toku postupak po zahtevu za izdavanje licenci drugih izdavača", navodi se u saopštenju.

Na sajtu Ministarstva prosvete www.mp.gov.rs objavljen je spisak izdavača koji su dobili licencu tipa A i licencu tipa B.

Licenca tipa A je opšta licenca za sve nivoe obrazovanja, a licenca tipa B je namenjena određenim oblastima i nivoima obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: