Vladimir Cvijan novi član SNS-a

Srpska napredna stranka je predstavila novog člana, Vladimira Cvijana, bivšeg v.d. generalnog sekretara Predsedništva Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

12:45

Default images

Cvijan, koji nije bio član DS-a, rekao je da se nada da će od sada njegova porodica biti bezbedna, ali nije želeo da otkriva razloge zbog kojih strahuje za njihovu bezbednost. Iz Predsedništva je saopšteno da je Cvijan, kao razlog ostavke, naveo korupciju u reformi pravosuđa, ali da on, iako su tražili, Tadiću nikada nije dostavio nijedan dokaz o tome.

Deset kamera, isto toliko fotoreportera i do poslednjeg mesta ispunjene novinarske stolice, svi u iščekivanju novog naprednjaka. Na veliko medijsko interesovanje i brojna pitanja, Cvijan je kratko odgovarao i nije želeo da odaje razloge svoje ostavke.

“Prvi politički angažman i siguran sam da sam na pravom mestu. Porodica mi je na prvom mestu i nadam se da će porodica posle svega biti bezbedna. Ja sam svoje za sada rekao”, kaže Cvijan.

Cvijan kaže da ima obavezu čuvanja državnih tajni, osim ako one predstavljaju krivično delo, a tek posle skupštine stranke biće poznato koju će funkciju zauzeti.

Sa Aleksandrom Vučićem se upoznao posle podnošenja ostavke, kada su razgovarali o reformi pravosuđa.

“A pored prava, Vučić i ja se odavno bavimo šahom, tako da smo se upoznali, ali preko prava”, rekao je Cvijan.

“Obojica volimo da igramo kraljev gambit. Mi nismo želeli nikome da zadajemo udarac, samo želim da se pohvalim činjenicom da jednog od najboljih sprskih pravnika imam u svojim redoivma”, smatra funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić.

I dok Vučić Cvijana predstavlja kao tvorca na desetine zakona, u Presedništvu kažu da je on obavljao tehničko-birokratske i pravne poslove i da nikada nije bio Tadićev sekretar.

Sa Andrićevog venca su stigle i kopije njegove ostavke i zahtev sekretarijata.

“Do današnjeg dana i pored više usmenih zahteva te dokaze niste prezentovali i dostavili pisanim putem, molimo Vas da u najkraćem roku iste dostavite Generalnom sekretarijatu predsednika Republike, ne bi li predsednik Republike Srbije mogao da preduzme mere iz svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

Demokrate se ne brinu zbog Cvijanovog transfera jer, kako kažu, nikada nije bio njihov član.

Cvijan je rođen u Beogradu 1976. godine, a 1999. je diplomirao kao student generacije, a na istom fakultetu je i magistrirao.

Od 2004. je bio angažovan kao konsultant iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika i kao sekretar njegovog Pravnog saveta, a od 2008. imenovan je za predsednikovog savetnika.

Ostavku je podneo na lični zahtev 4. marta ove godine, a odlukom predsednika Tadića 23. marta je razrešen funkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: