Uhapšeni zbog napada u vozu

Beogradska policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih za napad na putnike u vozu, na relaciji Beograd- Lapovo. Prilikom napada povređeno sedmoro ljudi.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 15.04.2010.

14:19

Default images

Marko Isailović, Branko Katić, Boban Tanasković i Marko Stošić, stari od 25 do 28 godina, osumnjičeni su za krivično delo razbojništva uz pretnju vatrenim oružjem.U napada na voz se dogodio noćas, povređeno je pet putnika i dva radnika železnice.Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i biće uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Prema svedočenju mašinovođe i konduktera, napadači su putnike jednog vagona tukli šipkama i lancima, nanevši im povrede po glavi i nogama, a povređeni mladići su kolima Hitne pomoći prevezeni na VMA.

Huligani su takođe demolirali prvi kupe u trećem vagonu i polomili stakla.

Kondukter voza Aleksandar Stojanović je u izveštaju naveo da su napadači posle jednog do dva minuta istrčali iz voza odnoseći lične stvari i dokumenta putnika koje su napali i pobegli u nepoznatom pravcu.

Putnički voz, koji je saobraćao iz Beograda za Lapovo, huligani su u stanici Ripanj Kolonija napali 15. aprila deset minuta posle ponoći, naveo je mašinovođa Miroslav Stanić koji je upravljao ovim vozom.

On je ispričao da je pri zaustavljanju voza, sa njegove leve strane "izletelo pet maskiranih momaka sa šipkama, motkama i lancima, od kojih je jedan držao uperen pištolj prema lokomotivi".

Stanić je kazao da je voz zaustavio u stanici, bez obzira na ovu situaciju, jer tako nalažu pravila službe.

On je ispričao da je "u retrovizoru video kako su napadači munjevitom brzinom uleteli u treći vagon do lokomotive napadajući zatečene putnike i da je pri tom došlo do obračuna."

Mašinovođa Stanić je u međuvremenu pozvao telefonom interventnu policiju, koja mu je naložila da nastavi vožnju do Ripnja gde će sačekati voz i obaviti uviđaj.

"U stanici Ripanj, zajedno sa kondukterima sam obišao voz i tada smo utvrdili da je prvi kupe u trećem vagonu demoliran, a stakla polomljena. Povređeno je pet mladića i dva železničara koji su se s posla vraćali kućama", ispričao je mašinovođa.

"Mladići su bili krvavi, imali su povrede glave i nogu, a tukli su ih, kako su nam ispričali, šipkama i lancima", kazao je mašinovođa.

"Pošto je policija obavila uviđaj, dežurni stanični radnik u dogovoru sa centralnom operativkom 'Železnica Srbije' dao mi je nalog da nastavim vožnju, a Hitna pomoć je povređene momke odvezla na Vojno-medicinsku akademiju", posvedočio je Stanić.

Voz je zbog napada huligana u stanici Ripanj stajao sto minuta, od 0.15 do 1.55 časova.

U isto vreme, deset minuta pre ponoći, nepoznata lica su sinoć kamenovala putnički voz u železničkoj stanici Nova Pazova, ali srećom povređenih nije bilo, ali su na vagonu polomljena stakla.

Zbog uviđaja koji su na mestu napada izvršili pripadnici MUP-a i stanična komisija, voz je kasnio oko 80 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: