Psu odsečene sve četiri šape

U beogradskom naselju Medaković 2 pronađen je pas kojem je neko odsekao sve četiri šape.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2010.

22:52

Default images

Zahvaljujući brzoj reakciji stanovnika tog kraja grada, pas je prebačen kod veterinara gde mu je ukazana prva pomoć. Prema rečima veterinara, jedina šansa da pas nastavi da živi je uz pomoć proteza, ali koliko je to izvodljivo, još se ne zna.

Jednogodišnju keruršu mešanca Milu je pronašla ispod automobila u Ulici Radovana Simića Cige u Beogradu Sandra Spoja. Kada je videla da su psu odsečene sve četiri noge, pozvala je instruktora pasa. "Rekla mi je da tamo ima jedan pas kojem su isečene sve noge i da ne mogu da ga izvuku ispod automobila. Pošto radim kao vaspitač pasa, odmah sam došao da vidim šta mogu da uradim. Izvukli smo ga i odmah odveli kod veterinara. Pas je bio u veoma lošem stanju, dehidriran, nije jeo, rane su već počele malo da zarastaju i mora da je bio na ulici par dana, sigurno", kaže Dejan Miletić, instruktor pasa.

Devojka koja je prisustvovala spasavanju psa kaže da pas nije pružao otpor i da je bio jako iscrpljen zbog bolova

"Pas nije bio agresivan, bio je jako uplašen i već iznemogao, da kažem dehidriran. Jako je lošeg, znači fizičkog i psihičkog stanja. Mi smo ga prevezli do ambulante na Bežanijskoj kosi", rekla je Jovana Jović.

Prema proceni veterinara, pas je osakaćen ležao više od nedelju dana, zadobio je upalu kostiju, izgubio dosta krvi i pravo je čudo kako je ostao živ.

"Kada su doneli psa, bili smo zaprepašćeni, to je pas kome su odsečene sve četiri noge. Nemoguće je da je stradao u nekoj nezgodi, ovo je namerno izvedeno", kaže veterinar Miomir Ranđelović.

Ovako precizno sakaćenje nije mogla da izvrši jedna osoba, već je morala da ima pomoć, smatra veterinar. Noge su jedino mogle da budu odsečene nekim oštrim predmetom, poput sekire.

"Kad su me pitali da li je ovo mogao da uradi čovek, rekao sam da nije čovek nego nečovek. Zamislite čoveka kome su isečene ruke, iznad šaka, i noge iznad stopala, u kakvom je stanju i kako bi mogao da nastavi da živi", kaže Ranđelović.

Jedino rešenje za Milu, kako su nesrećnom psu spasioci dali ime, jeste ugradnja proteza koje se ne proizvode u Srbiji, ali i tada bi morala ponovo da uči da hoda. Dok ne bude udomljena, ostaće u veterinarskom stacionaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

555 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: